Składniki
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 zimnej śmietany 30 %
- 1/4 szklanki mleka roślinnego
- 4 jajka
- 1/4 szklanki erytrytolu(lub innego cukru)
- cukier puder do posypania naleśników
- olej do smażenia
Wykonanie
Owoce umyć, suche wymieszać z serkiem, włożyć do lodówki. Mąkę przesiać do miski dodać cukier, żółtka i mleko, wszystko razem zmiksować. Śmietanę ubić, dodać do masy i wymieszać. Ciasto połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Na rozgrzany olej wlewać porcje ciasta. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Naleśniki posmarować nadzieniem z serka i borówek, dowolnie złożyć i na koniec posypać cukrem pudrem.
Uwielbiam naleśniki z jagodami ;)
OdpowiedzUsuńPiękne naleśniczki :)
OdpowiedzUsuń