Składniki
- 2 jabłka
- 200 ml śmietany 30 %
- 3 jajka
- 1 op. cukru wanilinowego
- 5 łyżek erytrytolu
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- masło i bułka tarta do przygotowania formy
Wykonanie
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle z cynamonem i łyżką erytrytolu, wystudzić. W osobnej misce ubić jajka z cukrem wanilinowym i erytrytolem, następnie dodać śmietankę, kontynuować ubijanie. Zmniejszyć obroty miksera, stopniowo po jednej łyżce dodawać mąkę, mieszać do połączenia składników. Foremkę wysmarować masłem, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka i wylać ciasto na wierzch. Piec w temp. 200 st 30 minut. Podawać ciepłe.
Z jabłkami to ja poproszę :)
OdpowiedzUsuńDla mnie Z jabłkami najlepszy :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam przepis :)
Usuń