Składniki
- 2 jabłka
- 400 ml kefiru
- 1 jajko
- 3 łyżki erytrytolu
- 2 łyżki oleju
- 2 niepełne szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
- Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.
- Do naczynia miksującego wlać kefir, wbić jajko, wsypać erytrytol, wlać olej i zmiksować 1 min/obroty 6.
- Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować 1 min/obroty 6.
- Do ciasta dodać starte jabłka i całość wymieszać. Smażyć placuszki na patelni wysmarowanej odrobiną oleju z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Po usmażeniu placuszki posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)