Składniki
- 1 galaretka(smak dowolny, ja użyłam agrestowej)
- 250 ml gorącej wody
- 200 g masła orzechowego
- 100 g masła
- 100 g mleka w proszku
- opakowanie kwadratowych wafli 28 x 28 cm
Wykonanie
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Do ciepłej galaretki dodać masło i mieszać do rozpuszczenia, następnie wsypać mleko w proszku, wszystko razem wymieszać i odstawić do wystygnięcia i do lodówki do średniego stężenia. 1 wafla ułożyć na spód kwadratowej foremki, wyłożonej folią aluminiową, wyłożyć połowę masła orzechowego i dokładnie wysmarować całą powierzchnię wafla, następnie przykryć kolejnym waflem. Średnio stężoną galaretkę wyłożyć na wafla, przykryć kolejnym waflem, wyłożyć pozostałą część masła orzechowego i po wysmarowaniu przykryć wierzch waflem, całość przykryć folią i obciążyć deską, włożyć do lodówki na całą noc.
Przyjemny deserek. Moim dzieciom się spodoba
OdpowiedzUsuńmoja córka uwielbia :)
UsuńMusi smakować pysznie ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
OdpowiedzUsuń