niedziela, 19 lipca 2020

Kapuśniak


Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty białej
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 l wody
  • 2 pałki z kurczaka lub 3 skrzydełka
  • 1marchewka
  • 1 pietruszka
  • sól i pieprz
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • olej do podsmażenia cebuli

Wykonanie

Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać ziele i liście laurowe, sól i pieprz, gotować na małym ogniu 15 min. Kapustę poszatkować, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw, na koniec doprawić i posypać koperkiem.



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...