Składniki
- 1/2 główki młodej kapusty białej
- 4 ziemniaki
- 1 cebula
- 1/2 pęczka koperku
- 2 l wody
- 2 pałki z kurczaka lub 3 skrzydełka
- 1marchewka
- 1 pietruszka
- sól i pieprz
- 2 liście laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- olej do podsmażenia cebuli
Wykonanie
Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać ziele i liście laurowe, sól i pieprz, gotować na małym ogniu 15 min. Kapustę poszatkować, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw, na koniec doprawić i posypać koperkiem.
Super kapuśniaczek :)
OdpowiedzUsuńPyszny polecam :)
Usuń