Składniki
- 4 średnie bataty
- 1/2 łyżki ziół prowansalskich
- 1/2 łyżki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oliwy
Wykonanie
Bataty obrać ze skóry, pokroić w słupki, wrzucić do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 30 minut. Następnie wylać wodę, frytki osuszyć na ręczniku papierowym, wsypać ponownie do miski razem z przyprawami i tartą bułką i dodać oliwę, całość wymieszać. Frytki układać w odstępach na płaskiej blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 min. w temp. 200 st. Gotowe frytki podawać z sosem majonezowym i z dodatkiem ketchupu.
Smacznie wyglądają ❤️❤️
OdpowiedzUsuńUwielbiam :D
OdpowiedzUsuń