Ależ ostre, ale jakie dobre:)Troszkę Włoch na obiad i jest pysznie ..
Inspiracja z Odchudzającej książki kucharskiej.
Składniki
1 porcja 400 kcal
1 porcja 400 kcal
- 200 g makaronu razowego spaghetti
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 ostra papryczka
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Wykonanie
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Wycisnęłam czosnek przez praskę i razem z papryką pokrojoną w plasterki wrzuciłam na rozgrzaną patelnie z łyżką oliwy, lekko poddusiłam. Następnie dodałam ugotowany makaron, przyprawiłam i posypałam całość natką pietruszki, na koniec polałam oliwą i wymieszałam.
Opracowała Edyta
Uwielbiam. Dla mnie to kwintesencja makaronu!
OdpowiedzUsuńCiemny makaron to podstawa! Wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńLubię ostre potrawy i makaron... ale jakoś nie pasuje mi do "odchudzającej książki kucharskiej"?:)
OdpowiedzUsuńProściej się nie da, ale pyszniej chyba też nie ;) Te proste włoskie makarony smakują najlepiej z makaronem razowym :)
OdpowiedzUsuńWygląda delikatnie i orzeźwiająco :). I fajnie, bo z ciemnym makaronem :).
OdpowiedzUsuń