Składniki
- 1 op. ciasta francuskiego
- 150 g sera twarogowego półtłustego
- 2 łyżki erytrytolu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
Wykonanie
Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. Ciasto podzielić na 10 równych kwadratów. Ser rozgnieść i wymieszać z cukrem i jogurtem. Masę serową nakładać po 1 łyżeczce na każdy kwadrat ciasta. Jajko roztrzepać w miseczce i smarować brzegi ciasta. Ciasto z masą serową składać formując trójkąt, zawinięte brzegi rożka można docisnąć widelcem. Gotowe rożki posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec ok. 18 min. do zarumienienia.
Proste i pyszne :) Bardzo lubię takie szybki przekąski z ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńRobi się błyskawicznie i są pyszne :)
OdpowiedzUsuń