Dzielimy się wszystkimi przepisami na naszym blogu, które zasługują naszym zdaniem na uwagę. Dziś prezentuję kolejny z nich. Słodkie kokardki makaronowe, zapieczone z jabłkiem i brązowym cukrem, pycha..Przepis z Vitalii.
Składniki
- 300 g makaronu typu farfalle
- 1 jabłko
- 3 łyżki cukru brązowego
- masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
- bułka tarta do posypania masła
Wykonanie
Makaron ugotowałam. Jabłko obrałam ze skóry, wycięłam środek z gniazdem nasiennym i pokroiłam w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą, nałożyłam na przemian makaron, plasterki jabłek i znów makaron. Górną warstwę posypałam cukrem brązowym. Całość piekłam 25 minut w temperaturze 130 st.
Opracowała Edyta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)