wtorek, 2 lutego 2021

Ciasto czekoladowe z gruszką


Składniki

  • 4 jajka
  • 1 i 1/4 szklanki erytrytolu
  • 3 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki napoju sojowego
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 lekko dojrzałe gruszki

Wykonanie

Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i pozostałe składniki, czekoladę rozpuścić i wystudzić, dodać do ciasta, całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Gruszki obrać ze skórki, zostawić ogonki. Foremkę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia na dnie, ciasto wylać do foremki. Gruszki ułożyć dowolnie na ciasto. Piec w temperaturze 180 st. 45 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem.



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...