Składniki
- 4 jajka
- 1 i 1/4 szklanki erytrytolu
- 3 szklanki mąki orkiszowej
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 3/4 szklanki oleju
- 3/4 szklanki napoju sojowego
- 50 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 3 lekko dojrzałe gruszki
Wykonanie
Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i pozostałe składniki, czekoladę rozpuścić i wystudzić, dodać do ciasta, całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Gruszki obrać ze skórki, zostawić ogonki. Foremkę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia na dnie, ciasto wylać do foremki. Gruszki ułożyć dowolnie na ciasto. Piec w temperaturze 180 st. 45 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Wygląda cudownie i te gruszki... <3!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam przepis :)
OdpowiedzUsuń