sobota, 15 sierpnia 2020

Pana cotta z sosem borówkowym

 

Składniki

  •  300 ml mleka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 150 ml śmietany 36%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 55  g erytrytolu
  • 20 g borówek

 

 Wykonanie

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie.  Mleko podgrzać. Do ciepłego mleka przełożyć żelatynę i wymieszać. Osobno podgrzać śmietanę z cukrami i zagotować na delikatnym ogniu. Mleko z żelatyną przelać do śmietany. Deser przelać do miseczek i włożyć do lodówki na całą noc. Borówki zblendować i powstałym sosem polać pana cottę przełożoną na talerzyk.

 

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...