niedziela, 28 czerwca 2020

Tiramisu bez jajek

Składniki

  • 300 g serka mascarpone
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 3/4 szklanki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki likieru amaretto
  • 4 kostki potartej mlecznej czekolady
  • owoce i liście mięty do dekoracji

Wykonanie

Śmietankę ubić z cukrem, cukier dodawać stopniowo, następnie dodać serek. Wymieszać na małych obrotach miksera. Biszkopty namoczyć w kawie(lekko zanurzając), ułożyć w prostokątnym naczyniu, na biszkopty wyłożyć połowę serka z bitą śmietaną i przykryć pozostałą częścią masy. Deser wstawić do lodówki na 3 h. Przed podaniem ciasto posypać startą czekoladą i na każdej porcji ułożyć dowolne owoce i liście mięty.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...