Składniki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 małe marchewki
- 1 mała pietruszka
- 30 g masła
- 1 łyżka oliwy
- 1300 ml wody (gorącej)
- 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
- 1 płaska łyżeczka suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 80 g ryżu parabolicznego
- 400 ml passaty pomidorowej
- liście świeżej bazylii do dekoracji
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
Wykonanie
Do naczynia miksującego wrzucić cebulę i czosnek, rozdrabniać 7s/ obroty 6. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, rozdrabniać 8s/ obroty 7. Następnie dodać masło, oliwę i dusić 3,5 min /100 st/obroty 2. Wlać gorącą wodę, dodać przyprawy i gotować 10 min/100 st/obroty 2. Całość miksować 1 min/ obroty 10. Dodać ryż surowy i gotować 13 min/ 100 st/ obroty 1. Dodać passatę, sól, pieprz i gotować 10 min/ 100 st/ obroty 1. Na koniec zupę na talerzu udekorować świeżymi liśćmi bazylii i pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)