piątek, 29 maja 2020

Ziemniaczki pieczone z twarożkiem i szczypiorkiem


Składniki (1 porcja)

  • 2 duże ziemniaki
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Wykonanie

Ziemniaki ugotować w łupinach na pół twardo, przełożyć do brytfanki, naciąć delikatnie, polać oliwą, upiec do miękkości w piekarniku w temp. 190 st. 20 min. Po upieczeniu ziemniaki przekroić na pół(nie do końca), do środka nałożyć twaróg wymieszany z jogurtem, doprawić do smaku a na koniec posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...