Zdrowa przekąska na drugie śniadanie, błyskawiczny przepis, idealne dla dzieci i osób na diecie. Zdrowy zamiennik słodyczy. Pestki słonecznika można zastąpić np. pestkami dyni. Inspiracja
Składniki
8 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
1 jajko
4łyżeczki miodu
8 połówek orzechów włoskich
2 łyżki pestek słonecznika
Wykonanie
Piekarnik nagrzać do temp. 160 st. Płatki uprażyć na suchej patelni. Do miski wbić jajko, dodać miód, słonecznik i posiekane orzechy, wsypać wystygnięte płatki owsiane. Połączyć składniki ze sobą i wyłożyć na płaską foremkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać nożem kształt ciasteczek lub wyłożyć całą masę formując prostokąt do pocięcia po upieczeniu. Piec 14 min. do zarumienienia.
Bardzo fajne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam przepis :)
UsuńTo musi być smaczne i z pewnością nie tuczy :)
OdpowiedzUsuńTak, super deser dla małych łakomczuchów :)
UsuńZdrowe i smaczne ciasteczka:)
OdpowiedzUsuń