Szyszki to smak mojego dzieciństwa :)Tym razem dodałam kakao i wyszły mocno czekoladowe.
Składniki
- 250 g cukierków krówek o smaku śmietankowym
- 250 g cukierków krówek o smaku kakaowym
- 50 g masła
- 150 g ryżu preparowanego
- 1 i 1/2 łyżki kakao
Wykonanie
Do garnka wsypałam krówki i dodałam masło, mieszałam do rozpuszczenia, na koniec do masy krówkowo - maślanej dodałam kakao, zdjęłam garnek z palnika i dodałam ryż, wszystko razem wymieszałam. Z ciepłej masy robiłyśmy z Darią szyszki.
Szyszki wyglądają apetycznie, ja dodatkowo prażę szyszki są wtedy bardziej chrupiące. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńPyszny deser, to i jedno z moich dziecinnych wspomnień :)
OdpowiedzUsuńDawniej to się działo! Teraz niewiele osób pamięta jeszcze takie smakołyki :)
OdpowiedzUsuńOj tak, to także i mój smak z dzieciństwa:) W podstawówce zajadaliśmy się wszyscy takimi łakociami:)
OdpowiedzUsuńPamiętam ten przysmak :)
OdpowiedzUsuń