piątek, 20 listopada 2020

Kruche ciasteczka z makiem i cukrem trzcinowym


 Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/3 szklanki suchego maku

Wykonanie

Do miski wrzucić masło, żółtka i cukier puder, utrzeć mikserem. następnie dodać przesianą mąkę i cukier wanilinowy, wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 2 h do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkowywać kawałki na grubość 5mm, wycinać dowolne kształty, przed ułożeniem na blaszce, obtoczyć w cukrze i maku. Piec 20 min. w temp. 180 st.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...