środa, 1 maja 2013

Od kuchni..Bezalkoholowe mohito

Mohito bezalkoholowe popijałyśmy do makaronu z bazylią. Ten orzeźwiający napój robi się bardzo szybko, a potem można już tylko się nim delektować..Wersja z alkoholem jest smaczniejsza ale..bardziej kaloryczna;)inspiracja


Składniki(porcja na dwie wysokie szklanki)

  • 2 małe limonki
  • liście świeżej mięty(ilość według uznania)
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 szklanka cytrynowej wody smakowej, niegazowanej
  • 1 szklanka wody mineralnej, gazowanej
  • kostki lodu(ilość według uznania)

Wykonanie

Do miseczki wrzuciłam sparzone wrzątkiem, pokrojone w ćwiartki i jeszcze raz na pół limonki, lód, cukier i liście mięty, wszystko razem zmiażdżyłam, następnie dodałam wodę cytrynową i gazowaną, całość wymieszałam i przelałam do szklanek.


opracowała Edyta

4 komentarze:

  1. taka domowa lemoniada, pycha! wspaniałe orzeźwienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a co należy dodać żeby napój był z alkoholem

    OdpowiedzUsuń
  3. Wystarczy dolać białego rumu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuję za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...