Mohito bezalkoholowe popijałyśmy do makaronu z bazylią. Ten orzeźwiający napój robi się bardzo szybko, a potem można już tylko się nim delektować..Wersja z alkoholem jest smaczniejsza ale..bardziej kaloryczna;)inspiracja
Składniki(porcja na dwie wysokie szklanki)
- 2 małe limonki
- liście świeżej mięty(ilość według uznania)
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 szklanka cytrynowej wody smakowej, niegazowanej
- 1 szklanka wody mineralnej, gazowanej
- kostki lodu(ilość według uznania)
Wykonanie
Do miseczki wrzuciłam sparzone wrzątkiem, pokrojone w ćwiartki i jeszcze raz na pół limonki, lód, cukier i liście mięty, wszystko razem zmiażdżyłam, następnie dodałam wodę cytrynową i gazowaną, całość wymieszałam i przelałam do szklanek.
taka domowa lemoniada, pycha! wspaniałe orzeźwienie :)
OdpowiedzUsuńa co należy dodać żeby napój był z alkoholem
OdpowiedzUsuńWystarczy dolać białego rumu:)
OdpowiedzUsuńdziękuję za odpowiedź
OdpowiedzUsuń