Cóż mogę napisać o tym smacznym posiłku..Uwielbiam makaron a w połączeniu z żółtym serem cheddar, bazylią i czosnkiem, wychodzi pyszne danie. Następnym razem dodam do makaronu podsmażone mięso z piersi kurczaka. Do obiadu popijałyśmy pyszne, bezalkoholowe mohito. Inspirację na przepis makaronowy zaczerpnęłam z Vitalii.
Składniki(dla dwóch osób)
- 200 g makaronu razowego typu świderki
sos
- 3 łyżki śmietany 12%
- 2 plasterki sera cheddar(w oryginalnym przepisie jest parmezan)
- 1 płaska łyżka suszonej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
Wykonanie
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Do miseczki wrzuciłam pokrojony w paseczki ser, śmietanę, bazylię, wyciśnięty przez praskę czosnek i sól, całość wymieszałam. Makaron odcedziłam po ugotowaniu i z powrotem włożyłam do garnka dodając sos, wymieszałam wszystko razem.
opracowała Edyta
To zabieram się za obiad. Wygląda smacznie
OdpowiedzUsuńDanie przepyszne, zjedliśmy z surówką z selera naciowego. Polecam
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszymy i polecamy na przyszłość:)
OdpowiedzUsuń