środa, 1 maja 2013

Od kuchni..Makaron z bazylią

Cóż mogę napisać o tym smacznym posiłku..Uwielbiam makaron a w połączeniu z żółtym serem cheddar, bazylią i czosnkiem, wychodzi pyszne danie. Następnym razem dodam do makaronu podsmażone mięso z piersi kurczaka. Do obiadu popijałyśmy pyszne, bezalkoholowe mohito. Inspirację na przepis makaronowy zaczerpnęłam z Vitalii.




Składniki(dla dwóch osób)

  • 200 g makaronu razowego typu świderki

sos

  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 2 plasterki sera cheddar(w oryginalnym przepisie jest parmezan)
  • 1 płaska łyżka suszonej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

Wykonanie

Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Do miseczki wrzuciłam pokrojony w paseczki ser, śmietanę, bazylię, wyciśnięty przez praskę czosnek i sól, całość wymieszałam. Makaron odcedziłam po ugotowaniu i z powrotem włożyłam do garnka dodając sos, wymieszałam wszystko razem.


opracowała Edyta

3 komentarze:

  1. To zabieram się za obiad. Wygląda smacznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie przepyszne, zjedliśmy z surówką z selera naciowego. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo się cieszymy i polecamy na przyszłość:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...