wtorek, 19 stycznia 2021

Bajaderki z masłem orzechowym

 

 
Składniki
 
  • 50 g masła
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 40 g herbatników lub biszkoptów
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki dowolnego dżemu
  • 2 łyżki rodzynek
  • wiórki kokosowe do obtoczenia
 
 Wykonanie
 
Masło rozpuścić w rondelku, dodać kakao i mleko, nie gotować, odstawić do wystygnięcia. Herbatniki pokruszyć, dodać dżem, masło orzechowe, cukier  i rodzynki, wlać masło z mlekiem i kakao, wszystko razem wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, na koniec obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...