sobota, 20 czerwca 2020

Suflet waniliowy


Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • masło i cukier do wysmarowania kokilek

Wykonanie

Mleko zagotować z cukrem wanilinowym. W miseczce utrzeć żółtka z erytrytolem na puch. Następnie strumieniem wlewać gorące mleko cały czas mieszając na małym ogniu. Wystudzić. Do masy dodać pianę z ubitych białek i reszty słodzidła i delikatnie połączyć całość. Kokilki wysmarować masłem, obsypać cukrem i napełnić masą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 st. 25 min.


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...