wtorek, 25 lutego 2020

Pieczeń rzymska




Składniki Inspiracja

3 średnie marchewki
1 cebula
1/2 papryki czerwonej
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1/2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki tymianku

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do 180 st. Cebulę, paprykę i marchewkę poszatkować w melaksarze. Mięso przełożyć do miski, wsypać przyprawy i starte warzywa, wszystko razem wymieszać. Podłużną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć mięso z warzywami do foremki i wygładzić wierzch pieczeni. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...