Na dzisiejsze śniadanie zrobiłam fritattę. Fritatta wymaga pieczenia w piekarniku, poza czasem pieczenia robi się ją bardzo szybko. Z dodatkiem cukinii i papryki jest pyszna. Inspiracja
Składniki
- 2 jaja
- 60 g twarogu
- 50 g cukinii
- 1/4 papryki
- 1 mała cebula
- przyprawy i zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Wykonanie
Cebulę, cukinię i paprykę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Jaja połączyłam z serem i wymieszałam na gładką masę. Podsmażone warzywa dodałam do masy serowojajecznej i wymieszałam razem, dodałam przypraw i zioła. Fritattę zapiekłam w naczyniu żaroodpornym 30 minut w temperaturze 170 st.
Wygląda pysznie :):) z chęcią bym zjadła :):)
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda niezwykle wiosennie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Dla mnie bardziej na obiad, bo śniadania preferuję na słodko :)
OdpowiedzUsuńCukinia lubi towarzystwo papryki :) Pyszna fritatta :)
OdpowiedzUsuń