Uwielbiam te batony, są przepyszne. Banan idealnie łączy wszystkie składniki. Już nie muszę kupować batonów które udają że są zdrowe. Inspiracja
Składniki na ok. 4 sztuki
- 2 średnie banany
- 30 g płatków owsianych górskich
- 15 g pestek dyni
- 15 g ziaren słonecznika
- 4 łyżki płynnego miodu
- 20 g rodzynek
- 20 g orzechów nerkowca
Wykonanie
Banany rozdrobniłam, orzechy pokroiłam na drobne kawałki, dodałam resztę ziaren i wlałam miód, połączyłam wszystkie składniki razem. Uformowałam batony, które ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Batony piekłam 15 minut w temp. 160 st.
Opracowała Edyta
Pychotka ;)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię:)
OdpowiedzUsuńtakie batony lubię! ale jak jest miód to w sumie banany już niepotrzebne, chociaż naturalnej słodyczy nigdy za wiele! :)
OdpowiedzUsuńBanany świetnie sklejają wszystkie składniki, moim zdaniem są niezbędne :)
Usuńpyszne, choć też bym pominęła banany, albo miód, bo w sumie są tu i banany i miód i rodzynki słodkie. ale uwielbiam za nerkowce! :)
OdpowiedzUsuń