Wyśmienita zupa krem, idealna na lekki lunch, szybko zasyca i jest bardzo zdrowa. Przepis z książki "Odchudzająca książka kucharska".
Składniki
1 porcja 180 kcal
- 1/4 główki kalafiora
- 1/2 pora
- 1 średnia marchewka
- koperek, sól, pieprz
- 1/2 bułki pełnoziarnistej
Wykonanie
Warzywa wrzuciłam do garnka, wsypałam przyprawy, zalałam wodą. Gotowałam do miękkości. Po ugotowaniu i wystudzeniu, zmiksowałam zupę. Bułkę zapiekłam w tosterze, pokroiłam na małe kawałki i dodałam do zupy na talerzu.
Opracowała Edyta
taką z samego kalafiora uwielbiam! ciekawe połączenie z porem
OdpowiedzUsuńZupa krem to moje drugie imię! Musiała być pyszna.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zupy :)
OdpowiedzUsuń