wtorek, 19 maja 2020

Rożki z ciasta francuskiego z serem



Składniki
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 150 g sera twarogowego półtłustego
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko

Wykonanie

Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. Ciasto podzielić na 10 równych kwadratów. Ser rozgnieść i wymieszać z cukrem i jogurtem. Masę serową nakładać po 1 łyżeczce na każdy kwadrat ciasta. Jajko roztrzepać w miseczce i smarować brzegi ciasta. Ciasto z masą serową składać formując trójkąt, zawinięte brzegi rożka można docisnąć widelcem. Gotowe rożki posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec ok. 18 min. do zarumienienia.

2 komentarze:

  1. Proste i pyszne :) Bardzo lubię takie szybki przekąski z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robi się błyskawicznie i są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...