Składniki
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej typ 650
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 80 g cukru pudru(może być ksylitol)
- dżem wiśniowy
- szczypta sol
- cukier puder do posypania
Wykonanie
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. bez termoobiegu. W naczyniu miksującym umieścić motylek do mieszania składników ciasta, oddzielić żółtka od białek, do naczynia wlać same białka ze szczyptą soli, ubijać 3 min. /obroty 5. Uruchomić naczynie 1 min./ obroty 1 i przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo cukier puder, po tym czasie włączyć urządzenie na 30 s/obroty 1 i dodawać przez otwór w pokrywie żółtka. Następnie zdjąć motylek, do zmiksowanych białek i żółtek z cukrem, przesiać mąkę, mieszać całość 20 s/obroty 1. Powstała masę nakładać do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami, 1 łyżkę ciasta następnie łyżkę dżemu i ponownie łyżkę ciasta. Piec 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)