niedziela, 3 maja 2020

Babeczki z nadzieniem wiśniowym z perfect mixa




Składniki
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej typ 650
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 80 g cukru pudru(może być ksylitol)
  • dżem wiśniowy
  • szczypta sol
  • cukier puder do posypania

 Wykonanie

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. bez termoobiegu. W naczyniu miksującym umieścić motylek do mieszania składników ciasta, oddzielić żółtka od białek, do naczynia wlać same białka ze szczyptą soli, ubijać 3 min. /obroty 5. Uruchomić naczynie 1 min./ obroty 1 i przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo cukier puder, po tym czasie włączyć urządzenie na 30 s/obroty 1 i dodawać przez otwór w pokrywie żółtka. Następnie zdjąć motylek, do zmiksowanych białek i żółtek z cukrem, przesiać mąkę, mieszać całość 20 s/obroty 1. Powstała masę nakładać do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami, 1 łyżkę ciasta następnie łyżkę dżemu i ponownie łyżkę ciasta. Piec 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...