sobota, 3 września 2016

Fasolowe muffinki brownie

Te muffinki to u mnie absolutny hit! Banalne w wykonaniu. Przepis znalazłam na instagramie, zamiast cukru brązowego można dodać stewii lub ksylitolu i będzie wypiek extra fit:) Fasola jest niewyczuwalna w smaku.




Składniki (na ok. 12 muffinek)


  • 4 jaja
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1/2 szklanki stewii lub ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao gorzkiego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

do dekoracji(opcjonalnie)

dżem truskawkowy
Wiórki kokosowe lub płatki migdałów


Wykonanie


Fasolę odsączyć z zalewy, wszystkie składniki wrzucić do miski i zblendować na gładką masę, przelać do foremek. Piec 15 minut w temp. 180 st.
 Po upieczeniu muffinki posmarować cienką warstwą dżemu i posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. Uwaga: dżem oczywiście zwiększy kaloryczność babeczek;)




Piecz - tak od podstaw

3 komentarze:

  1. Pysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne! Proste przepisy mają też w aplikacji wwww.kcalmar.com. Ja z nimi gotuję:D Po męsku:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...