Składniki (na ok. 12 muffinek)
- 4 jaja
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1/2 szklanki stewii lub ksylitolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao gorzkiego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
do dekoracji(opcjonalnie)
dżem truskawkowy
Wiórki kokosowe lub płatki migdałów
Wykonanie
Fasolę odsączyć z zalewy, wszystkie składniki wrzucić do miski i zblendować na gładką masę, przelać do foremek. Piec 15 minut w temp. 180 st.
Po upieczeniu muffinki posmarować cienką warstwą dżemu i posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. Uwaga: dżem oczywiście zwiększy kaloryczność babeczek;)
Pysznie i pomysłowo:)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńhttp://www.mecooks.com
Genialne! Proste przepisy mają też w aplikacji wwww.kcalmar.com. Ja z nimi gotuję:D Po męsku:D
OdpowiedzUsuń