niedziela, 3 maja 2015

Od kuchni..Kurczak z pieczarkami, papryką i kaszą

Dziś na obiad propozycja kurczaka duszonego z warzywami i pieczarkami, do mięsa podałam kaszę jęczmienną. Inspiracja
 
 
 
Składniki(dla dwóch osób)
 
  • 300 g filetu z piersi z kurczaka
  • 6 pieczarek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • olej rzepakowy do marynaty i do smażenia
  • przyprawy i zioła prowansalskie
  • 3 liście laurowe
  • 150 ml wody
 
Wykonanie
 
Mięso pokroiłam w kostkę, natarłam przyprawami i ziołami prowansalskimi, odstawiłam na chwilę na bok. Warzywa, czosnek przeciśnięty przez praskę i pieczarki pokroiłam i podsmażyłam na patelni, dodałam przyprawy. Mięso wrzuciłam do garnka, zalałam wodą, dodałam liść laurowy i gotowałam na małym ogniu. Podsmażone warzywa dodałam do mięsa, gotowałam do miękkości, na koniec ostatecznie przyprawiłam. Gotowe danie podałam z kaszą.
 
 

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...