czwartek, 7 maja 2015

Od kuchni..Fritatta z serem, papryką i cukinią

Na dzisiejsze śniadanie zrobiłam  fritattę. Fritatta wymaga pieczenia w piekarniku, poza  czasem pieczenia robi się ją bardzo szybko. Z dodatkiem cukinii i papryki jest pyszna. Inspiracja
 
 
Składniki
  • 2 jaja
  • 60 g twarogu
  • 50 g cukinii
  • 1/4 papryki
  • 1 mała cebula
  • przyprawy i zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
Wykonanie
 
Cebulę, cukinię i paprykę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Jaja połączyłam z serem i wymieszałam na gładką masę. Podsmażone warzywa dodałam do masy serowojajecznej i wymieszałam razem, dodałam przypraw i zioła. Fritattę zapiekłam w naczyniu żaroodpornym 30 minut w temperaturze 170 st.
 
 

4 komentarze:

  1. Wygląda pysznie :):) z chęcią bym zjadła :):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, wygląda niezwykle wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie! Dla mnie bardziej na obiad, bo śniadania preferuję na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cukinia lubi towarzystwo papryki :) Pyszna fritatta :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...