Jajka faszerowane według "Kuchni Fit" bardzo mi smakowały, samo zdrowie na talerzu, uwielbiam takie pyszne śniadania.
Składniki
- 2 jaja
- 2 rzodkiewki
- 20 g ogórka zielonego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- koperek(ja dodałam suszony)
- pieprz świeżo zmielony
Wykonanie
Jaja ugotowałam na twardo. Po wystygnięciu, obrałam je ze skorupek, przekroiłam na pół i wyjęłam żółtko, przerzuciłam do miski. Do rozgniecionego żółtka dodałam jogurt, ogórek, rzodkiewkę i suszony koperek, wszystko razem wymieszałam i przyprawiłam do smaku. Gotową pastą wypełniłam połówki białka jajek.
O, widzę że tutaj też jajka! :D Piękne, wglądają pysznie. Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńNa prawdę smaczne, do tego razowiec i kawa zbożowa i mamy zdrowe i pyszne śniadanko :) polecam!!!
UsuńTez kiedys robilam podobne :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńPyszne te jajeczka :)
OdpowiedzUsuń