piątek, 8 listopada 2013

Od kuchni..Risotto z porem i pieczarkami

Zapraszam na pyszne risotto z porem i pieczarkami. Danie idealne do zapakowania i zabrania do pracy na obiad. Można dodać grillowaną pierś z kurczaka. Przepis z Vitalii.


Składniki(porcja dla dwóch osób
  • 100 g ryżu białego
  • 100 g pieczarek
  • 1 por
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oleju

Wykonanie

Odcięłam liście pora, pokroiłam go w plasterki i poddusiłam na odrobinie oleju, następnie dodałam drobno pokrojony czosnek i przyprawy. Do pora dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i dusiłam na małym ogniu. Następnie do pieczarek i pora dodałam surowy ryż, lekko podsmażyłam. Całość zalałam bulionem i dusiłam, aż do redukcji płynu i miękkości ryżu.


Opracowała Edyta

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...