Kolejne pyszne danie w naszym wykonaniu. Szczerze mówiąc, nie przepadam za papryką. Zaryzykowałam i zrobiłam kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem świeżej, zielonej papryki. Kotleciki są bardzo smaczne, papryka zdominowała co prawda cały smak, ale mimo to, smakowały mi bardzo. Inspirację zaczerpnęłam z Vitalii.
Składniki(porcja na około 10 kotletów)
- 500 g filetu z piersi kurczaka
- 1 zielona papryka
- 3 łyżki gotowej przyprawy do mięsa mielonego
- sól i pieprz
- 1 jajo
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
do tego surówka z kapusty pekińskiej
Składniki
- 300 g kapusty pekińskiej
- 1 pomidor
- 5 łyżek kukurydzy z puszki
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- 1/2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki
Wykonanie
Mięso, paprykę, czosnek i cebulę zmieliłam razem w maszynce do mięsa, dodałam przyprawy i jajko, wymieszałam dokładnie i uformowałam kotlety, które smażyłam z dwóch stron na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Do kotletów podałam lekką surówkę z kapusty pekińskiej.
opracowała Edyta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)