Składniki
- 400 g dyni
- 1 marchewka
- 1 pietruszka korzeń
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 800 ml bulionu
- 3 łyżki oliwy
- przyprawy
- koperek
Wykonanie
- Do naczynia miksującego wrzucić cebulę przekrojoną w ćwiartki, rozdrobnić 15s/obroty 5.
- Wlać oliwę i dusić 5 min/120 st/ obroty 1.
- Następnie wlać bulion i gotować 25 min/temp 100 st./obroty 1, w trakcie dodać warzywa.
- Po ugotowaniu warzyw, zmiksować na zupę krem 2 min/obroty 8. Na koniec przyprawić do smaku.
- gotowy krem podawać z pokrojonym, świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)