niedziela, 19 kwietnia 2020

Chilli con carne



Składniki Inspiracja

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 200 g fasoli czerwonej konserwowej
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa do smażenia
  • dowolne przyprawy do smaku

Wykonanie

Podsmażyć mięso na oliwie, przyprawić. Cebulę pokroić drobno, dodać do mięsa, paprykę pokroić w dużą kostkę i dodać do cebuli, wymieszać, dusić pod przykryciem 5 min. Następnie wlać passatę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do pozostałych składników. Na koniec wsypać odsączoną z zalewy fasolę i ponownie dusić do miękkości. Przed podaniem posypać całe danie pokrojoną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...