Składniki Inspiracja
- 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 200 g fasoli czerwonej konserwowej
- 500 ml passaty pomidorowej
- 1 cebula czerwona
- 1 papryka czerwona
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- oliwa do smażenia
- dowolne przyprawy do smaku
Wykonanie
Podsmażyć mięso na oliwie, przyprawić. Cebulę pokroić drobno, dodać do mięsa, paprykę pokroić w dużą kostkę i dodać do cebuli, wymieszać, dusić pod przykryciem 5 min. Następnie wlać passatę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do pozostałych składników. Na koniec wsypać odsączoną z zalewy fasolę i ponownie dusić do miękkości. Przed podaniem posypać całe danie pokrojoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)