piątek, 1 maja 2015

Od kuchni..Gulasz rybny z ryżem brązowym

Dziś na obiad chciałam zaproponować pyszną rybkę podpieczoną w piekarniku z pieczarkami w sosie pomidorowym ,wyszedł z tego gęsty gulasz. Do ryby podałam brązowy ryż. Samo zdrowie na talerzu :) Inspiracja
 
 
 
Składniki
  • 180 g mintaja(może być również dorsz)
  • 6 szt. pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 średniej cebuli
  • oliwa z oliwek do zamarynowania ryby oraz podsmażenia
  • przyprawy i zioła(ja użyłam czarny pieprz, słodką paprykę i bazylię suszoną)
  • 50 g ryżu brązowego
Wykonanie
 
Rybę pokroiłam w kostkę, posypałam ziołami i polałam oliwą, odstawiłam na 15 minut, po tym czasie włożyłam do piekarnika na 15 minut. Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z oliwą razem z cebulą. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodałam pokrojone pieczarki i koncentrat, przyprawiłam do smaku. Na koniec dodałam podpieczoną rybę, całość ostatecznie doprawiłam.
 
 
 

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...