piątek, 2 stycznia 2015

Od kuchni..Pieczone jabłka z kaszą jaglaną

Kolejna wersja pieczonych jabłek, tym razem z nadzieniem z kaszy jaglanej z cynamonem. Inspiracja 


Składniki

  • 3 jabłka
  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka bez laktozy
  • cynamon
Wykonanie

Mleko zagotowałam, wsypałam kaszę, gotowałam 20 minut. Jabłka umyłam, odcięłam ok. cm z góry, wydrążyłam środki. Do środka nałożyłam kaszy, przykryłam odciętą górą jabłka, całość piekłam 40 minut. Po upieczeniu posypałam cynamonem.

Opracowała Edyta





Niski IG czyli świadome odżywianie

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...