Przepis na te placuszki powstał w 5 minut. Zwykle robię takie placki z jabłkami. Tym razem dodałam banany i płatki migdałowe. Placuszki wyszły słodkie, a dałam niewiele cukru. Mąka pełnoziarnista sprawiła że placuszki były bardzo sycące.
Składniki
- 400 ml mleka
- 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 2 średnie banany
- 1/2 łyżki cukru brązowego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1 jajo
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Wykonanie
Banany pokroiłam w plasterki. Wszystkie składniki połączyłam razem z bananami, na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wylałam ciasto i smażyłam placuszki z dwóch stron. Na koniec posypałam je cukrem pudrem.
Opracowała Edyta
ojej, rozkosz dla podniebienia! klasyczne z jabłkami uwielbiam, więc tym bardziej wypróbuję przepis na takie wypasione :)
OdpowiedzUsuń