czwartek, 2 maja 2013

Od kuchni..Pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym

Ziemniaczki pieczone..smakują prawie jak z ogniska:) można je zjeść same z sosem lub z surówką i pieczonym udkiem kurczaka, smakują wybornie, na pewno zagoszczą w mojej kuchni na stałe, jako jedno z pyszniejszych dań. Inspirację zaczerpnęłam z Vitalii.



Składniki(porcja dla 1 osoby)

  • 3  średnie ziemniaki

Sos czosnkowy

  • 125 g serka wiejskiego(można użyć również sera twarogowego z 1 łyżką śmietany 12%)
  • 1 łyżka śmietany 12 %
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Wykonanie

Ziemniaki umyłam i w łupinach zawinęłam w folię aluminiową. piekłam ok. 50 minut w temperaturze 150 st. Następnie zrobiłam sos z serka, śmietany czosnku i soli. Po upieczeniu z ziemniaków wydrążyłam środek(nie za dużo) i wlałam sos do zagłębienia.


opracowała Edyta

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...