Zjadłam dziś na obiad pyszne placki razowe z dodatkiem płatków owsianych. Takie placki świetnie smakują z odrobiną cukru pudru, nic więcej nie trzeba, są słodkie przez dodany dżem. Inspiracja z gazety Olivia 03/15
Składniki
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka maki razowej
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki oliwy
- 1 jajo
- 2 łyżki maki bezglutenowej
- 5łyżek wody
- 4 łyżki dżemu truskawkowego
Wykonanie
Jogurt, jajko, wodę wymieszałam razem z oliwą, następnie dodałam mąki i płatki owsiane, wymieszałam wszystkie składniki razem. Na koniec dodałam dżem i odstawiłam ciasto na 10 minut. Placki smażyłam na rumiany kolor z obu stron na patelni teflonowej.
pycha :)
OdpowiedzUsuńSłowo "dietetyczne" działa na mnie jak magnes :) Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placki :)
OdpowiedzUsuń