poniedziałek, 8 grudnia 2014

Od kuchni..Leczo z cukinią i mięsem mielonym

Ta lekka wersja leczo bardzo mi się spodobała, szybko się ugotowało i świetnie smakowało z ryżem, dobra propozycja na obiad. Inspiracja



Składniki dla 3 osób

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz
  • przyprawa: słodka papryka
  • 150 g ryżu
  • oliwa z oliwek

Wykonanie

W dużym garnku, na oliwie podsmażyłam czosnek i cebulę, następnie dodałam mięso i smażyłam 10 minut. warzywa pokroiłam i wrzuciłam do mięsa. Dodałam koncentrat i bulion, przyprawiłam do smaku. całość dusiłam pod przykryciem do miękkości warzyw. Leczo podałam z ryżem.



Opracowała Edyta

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...