Ta lekka wersja leczo bardzo mi się spodobała, szybko się ugotowało i świetnie smakowało z ryżem, dobra propozycja na obiad. Inspiracja
Składniki dla 3 osób
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 250 ml bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- przyprawa: słodka papryka
- 150 g ryżu
- oliwa z oliwek
Wykonanie
W dużym garnku, na oliwie podsmażyłam czosnek i cebulę, następnie dodałam mięso i smażyłam 10 minut. warzywa pokroiłam i wrzuciłam do mięsa. Dodałam koncentrat i bulion, przyprawiłam do smaku. całość dusiłam pod przykryciem do miękkości warzyw. Leczo podałam z ryżem.
Opracowała Edyta
Za oknem zima a na talerzu jeszcze jesień. To lubię! :)
OdpowiedzUsuń