Te pierniczki to moje ulubione, mogę stwierdzić że to najlepszy przepis, robiłam jej już drugi raz. Polane białą czekoladą smakują wyśmienicie. Przepis z opakowania margaryny"Kasi".
Składniki
- 1/4 kostki margaryny
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 jajo
- 1/3 szklanki miodu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 opakowania przyprawy do piernika(ja użyłam przyprawy Kamis)
- 1 łyżeczka kakao
- 1/2 tabliczki białej czekolady do dekoracji
Wykonanie
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i wymieszałam na gładką masę, foremkami wycięłam ciasteczka i piekłam je ok. 8 minut w temp. 160 st. Po wystygnięciu pierniczki udekorowałam płynną, białą czekoladą.
Opracowała Edyta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)