piątek, 25 października 2013

Od kuchni..Kanaryjskie smaki - Ziemniaczki po kanaryjsku

Patatas arrugadas - pomarszczone ziemniaczki to jeden z najbardziej popularnych przekąsek na Wyspach Kanaryjskich. Podawane są z duszonym mięsem lub grillowanymi rybami. Najczęściej jednak można je spróbować z sosami mojo rojo i mojo verde. Inspiracja

Składniki(dla dwóch osób)

10 małych ziemniaczków
sól morska(ja dałam 2 czubate łyżki soli)

Wykonanie

Ziemniaki umyłam i bez obierania ugotowałam w wodzie z dużą ilością soli morskiej. Do ziemniaczków podałam kanaryjskie sosy.


Opracowała Edyta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...