Pierś z kurczaka z ziołami i duszonymi pieczarkami, bardzo smaczne
danie, do tego można ugotować kaszę lub ryż i obiad gotowy. Inspirację zaczerpnęłam z Vitalii.
Składniki (danie dla 1 osoby)
- 1/2 piersi z kurczaka
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- 5 pieczarek
- 2 łyżeczki masła
- natka pietruszki
Wykonanie
Połówkę piersi z kurczaka przecięłam wzdłuż na pół, natarłam ziołami
prowansalskimi, pieprzem i oliwą, włożyłam na 30 minut do lodówki. Pieczarki
obrałam ze skóry, pokroiłam w plasterki i poddusiłam na maśle, przyprawiłam
solą i pieprzem do smaku. Mięso smażyłam na patelni ceramicznej, celowo nie
soliłam(mięso jest bardziej soczyste). Na talerzu pieczarki posypałam pokrojoną
natką pietruszki.
opracowała Edyta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)