Składniki
- 1 łyżka kakao gorzkiego
- 2 łyżki dowolnego mleka roślinnego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka sezamu
Wykonanie
Rozpuścić olej kokosowy i wymieszać z kakao, mlekiem roślinnym i cynamonem, wystudzić. Następnie dodać słodzidło. Sezam podprażyć na suchej patelni, uważać żeby się nie przypalił, wystudzić i dodać do pozostałych składników. Masę wylać do prostokątnej foremki o wymiarach 10 cm x 18,5 cm. Gotową czekoladę słodzić w zamrażalce 2 h.
Inspiracja - przepis powstał na podstawie przepisu z książki "Fit and Sweet" - Ewa Chodakowska, Marta Kielak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)