niedziela, 7 czerwca 2020

Czekolada sezamowa


Składniki
  • 1 łyżka kakao gorzkiego
  • 2 łyżki dowolnego mleka roślinnego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka sezamu

Wykonanie

Rozpuścić olej kokosowy i wymieszać z kakao, mlekiem roślinnym i cynamonem, wystudzić. Następnie dodać słodzidło. Sezam podprażyć na suchej patelni, uważać żeby się nie przypalił, wystudzić i dodać do pozostałych składników. Masę wylać do prostokątnej foremki o wymiarach 10 cm x 18,5 cm. Gotową czekoladę słodzić w zamrażalce 2 h.









Inspiracja - przepis powstał na podstawie przepisu z książki "Fit and Sweet" - Ewa Chodakowska, Marta Kielak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...