poniedziałek, 31 sierpnia 2020

Wafle z galaretką i masłem orzechowym


Składniki

  • 1 galaretka(smak dowolny, ja użyłam agrestowej)
  • 250 ml gorącej wody
  • 200 g masła orzechowego
  • 100 g masła
  • 100 g mleka w proszku
  • opakowanie kwadratowych wafli 28 x 28 cm

Wykonanie

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Do ciepłej galaretki dodać masło i mieszać do rozpuszczenia, następnie wsypać mleko w proszku, wszystko razem wymieszać i odstawić do wystygnięcia i do lodówki do średniego stężenia. 1 wafla ułożyć na spód kwadratowej foremki, wyłożonej folią aluminiową, wyłożyć połowę masła orzechowego i dokładnie wysmarować całą powierzchnię wafla,  następnie przykryć kolejnym waflem. Średnio stężoną galaretkę wyłożyć na wafla, przykryć kolejnym waflem, wyłożyć pozostałą część masła orzechowego i po wysmarowaniu przykryć wierzch waflem, całość przykryć folią i obciążyć deską, włożyć do lodówki na całą noc.



4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...