niedziela, 26 stycznia 2020

Ciastka owsiane z pestkami słonecznika


Zdrowa przekąska na drugie śniadanie, błyskawiczny przepis, idealne dla dzieci i osób na diecie. Zdrowy zamiennik słodyczy. Pestki słonecznika można zastąpić np. pestkami dyni. Inspiracja

Składniki

8 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
1 jajko
4łyżeczki miodu
8 połówek orzechów włoskich
2 łyżki pestek słonecznika

Wykonanie

Piekarnik nagrzać do temp. 160 st. Płatki uprażyć na suchej patelni. Do miski wbić jajko, dodać miód, słonecznik i posiekane orzechy, wsypać wystygnięte płatki owsiane. Połączyć składniki ze sobą i wyłożyć na płaską foremkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać nożem kształt ciasteczek lub wyłożyć całą masę formując prostokąt do pocięcia po upieczeniu. Piec 14 min. do zarumienienia.

 18embed sxuaxylhynvfv1pkuqvewqubm3pa5wzz

5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...