niedziela, 4 sierpnia 2013

Od kuchni..Farfalle zapiekane z jabłkiem

Dzielimy się wszystkimi przepisami na naszym blogu, które zasługują naszym zdaniem na uwagę. Dziś prezentuję kolejny z nich. Słodkie kokardki makaronowe, zapieczone z jabłkiem i brązowym cukrem, pycha..Przepis z Vitalii.



Składniki

  • 300 g makaronu typu farfalle
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • bułka tarta do posypania masła

Wykonanie

 Makaron ugotowałam. Jabłko obrałam ze skóry, wycięłam środek z gniazdem nasiennym i pokroiłam w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą, nałożyłam na przemian makaron, plasterki jabłek i znów makaron. Górną warstwę posypałam cukrem brązowym. Całość piekłam 25 minut w temperaturze 130 st. 


Opracowała Edyta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...