czwartek, 28 marca 2013

Od kuchni..Jaja faszerowane

Bez tej przystawki nie ma dla mnie Wielkanocnego śniadania, robi się je całkiem łatwo i wystarczą podstawowe składniki, które zwykle mamy w domu..

Składniki (porcja dla 2 osób)
  • 3 jaja
  • szczypiorek
  • 1-1,5 łyżki majonezu
  • bułka tarta
  • 1,5 - 2 łyżki margaryny 
  • sól i pieprz

 Wykonanie

Jaja ugotować na twardo, wystudzić ( nie obierać). Trzeba wziąć ostry nóż i przeciąć wzdłuż jajo (trzeba uważać żeby skorupka nie pękła więc trzeba to zrobić jednym cięciem), następnie wyjąć jajko ostrożnie ze skorupki. Odłożyć skorupkę na bok, a jajo do miski. Jak już wszystkie jajka będą wydrążone trzeba je dobrze posiekać, następnie pokroić szczypiorek i dodać do jajek, na koniec dorzucić majonez i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powstałą pastą napełnić skorupki, bułkę tartą wysypać na talerzyk i maczać w niej jaja. Następnie rozgrzać na patelni margarynę i na małym ogniu smażyć aż bułka się zarumieni !


opracowała Daria




Wielkanocne Smaki III

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny na naszym blogu.
Będzie mi bardzo miło jeżeli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...